Uputstva

Uputstvo za lepljenje vlies tapeta


 Kod ovog tipa tapete donji sloj je sačinjen od finih, visoko-kvalitetnih  tekstilnih vlakana. Ova činjenica  u osnovi čini različitom VLIES tapetu od ostalih vrsta tapeta. Ovu tapetu je najjednostavnije nalepiti, jer je potrebno samo zid premazati lepkom, a ne i tapetu. Koristi se specijalni lepak za VLIES tapete koji se rastvara sa vodom po uputstvu na originalnom pakovanju. Suvu traku tapete stavljamo  na zid premazan lepilom i četkom za tapete ili vlažnom krpom istiskujemo vazduh i višak lepila i na taj način lepimo tapetu na zid. Kod sledeće trake ponovimo postupak tako da uklapimo dekor sa prethodnom trakom tapete.

Kada budemo želeli promeniti postojeće tapete, to se može učiniti veoma jednostavno.

Povučemo traku tapete od poda ka plafonu i ona će se jednostavno odvojiti od zida.

 Za tili čas zid je ponovo spreman za nove tapete. Uočavamo veoma jednostavno nanošenje i skidanje vlies tapeta. Pošto je sačinjena od prirodnih materijala, ne šteti zidu (zid ispod tapete diše, što znači da neće doći do vlage, budji), a samim tim povoljnije utiče na ljudsko zdravlje. Takodje se može brisati vlažnom krpom ili mekom četkom i blagim deterdžentima za tekstil, što omogućuje besprekornu čistoću zidova.


Površina zida treba da je ravna, čista i suva i da se na nju nanese podloga. Podloga može biti i razređen lepak za tapete.


Lepak se može naneti direktno na zid valjkom ili četkom.Traku tapete zalepiti na zid od plafona prema podu i istisnuti vazduh i višak lepila pomoću četke za tapete ili vlažne krpe.