Uputstva

Budućnost:


Olakšajte sebi – sa CLASSEN® megaloc

Zalepljeni utor / pero sistemi (sl.1) uvek su imali nedostatak da moramo čekati do tri dana kako bi se lepilo osušilo i pod se mogao opteretiti.                 
 
Već nekoliko godina to znači: postavljati i odmah opteretiti. Sistemi postavljanja bez lepljenja doneli su veliki napredak i stalno se poboljša – vaju. Na početku su postojali sistemi bez lepljenja, koji su se uz pomoć čekića i udarne klade orali udarcima spajati (sl.2), ali kratko nakon toga došli su prvi sistemi postavljanja, koji su se mogli postavljati  skoro bez alata.

Postavljanje se može izvesti bez čekića i udarne klade. Pregibni spojevi za povezivanje, koji se koriste npr. u sistemu postavljanja bez lepljenja «EasyConnect®» od CLASSEN® (sl. 3), to omogućavaju. Ali i ovaj napredni način postavljanja je još jednostavniji zahvaljujući CLASSEN® megaloc.


         1.     Relikvije  starih  vremena   kod   tehnike postavljanja poda: klasično utor/pero povezivanje lepljenjem.


2. Razlikuju se sistemi postav ljanja bez lepljenja sa ili bez upotrebe alata. Ovi se uz pomoć čekića i udarne klade udaraju jedan u drugoga.


3. Sistem postavljanja bez alata «EasyConnect®» iz kuće       CLASSEN®.

Megaloc -  uputstvo za postavljanje

Red za redom imat ćete sve više zadovoljstva pri postavljanju. Isto tako ukoliko ste nestručni i niste još polagali laminatni pod, sa CLASSEN® megaloc samostalno ćete moći polagati.


megaloc-princip: jednostavnost

SistemCLASSEN® megaloc je jednostavan i istovremeno genijalan. U usporedbi sa ostalim sistemima spajanja, kod CLASSEN® megaloc dovoljno je postaviti panel po dužoj strani panela koji je već postavljen i spustiti ga dole. Laganim pritiskom na kraću stranu montiranog panela čujemo zalupljivanje. To je znak da je spajanje panela pravilno izvedeno.